Glavni meni


Temeljem Jedinstvenih pravila za izradu pravnih propisa u institucijama BiH i Pravila za konsultacije u izradi pravnih propisa, BHDCA obavještava zainteresirane strane (zrakoplovnu industriju, operatore, institucije, organizacije, udruženja i pojedince) da objavljuje početak javnih konsultacija za prednacrt Pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o uslovima za korištenje mikrolakih zrakoplova, obuku i stjecanje dozvole ili potvrde o obučenosti pilota mikrolakih zrakoplova, kako bi zainteresirani korisnici mogli dostaviti svoje komentare na predloženi tekst prednacrta propisa.

Navedeni dokument možete pogledati i preuzeti OVDJE.

Molimo Vas da tekst prednacrta pažljivo pogledate i, ukoliko ste zainteresirani, svoje komentare pošaljete na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Rok za dostavljanje komentara je 21 dan od dana objavljivanja na internet stranici BHDCA, odnosno do 28.02.2017. godine.

Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

Obrazac za dostavljanje komentara možete pronaći na internet stranici BHDCA u sekciji Usklađivanje propisa.

Napomena:
BHDCA će objavljivati prednacrte propisa samo na jednom od zvaničnih jezika i pisama u BiH, dok će usvojeni propisi biti objavljivani na sva tri službena jezika i pisma u BiH.