BHDCA učestvuje u radu ECAC konferencije

Generalni ravnatelj Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH Čedomir Šušnjar učestvuje u radu 71. specijalnog sastanaka generalnih ravnatelja zrakoplovnih vlasti zemalja članica Europske konferencije civilnog zrakoplovstva (ECAC) koji se od 25. do 27. kolovoza održava u italijanskom gradu Sorentu.

Na ovom sastanku generalni ravnatelji zrakoplovnih vlasti 44 zemlje članice ove panevropske konferencije raspravljat će o nizu pitanja vezanih za zračni promet u cilju analize sustava u Europi, planiranja zajedničke strategije za naredne godine, zaštite okoliša, harmonizaciji regulative i definiranja europskih strateških prioriteta koji će biti predloženi na 41. Generalnoj skupštini ICAO, koja će biti održana u Montrealu od 27. rujna do 7. listopada 2022. godine.

Sastanku u Sorentu prisustvuju i čelnici europskih organizacija i institucija za civilno zrakoplovstvo. Osim plenarnоg zasjedanja, generalni ravnatelj BHDCA imat će i niz bilateralnih susreta sa učesnicima sastanka na kojima će razgovarati o međusobnoj suradnji.