• +387 51 921-222
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Pon - Pet 08:00-16:00

Ministar Mitrović u posjeti Direkciji

Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović posjetio je danas Direkciju za civilno zrakoplovstvo BiH gdje je sa vršiteljem dužnosti generalnog ravnatelja Čedomirom Šušnjarom razgovarao o aktualnim temama i aktivnostima Direkcije.

Na sastanku je razgovarano o Izvješću o radu BHDCA za 2020. godinu, kao i aktivnostima, rizicima i izazovima u realiziranju Programa rada BHDCA za 2021. godinu.

Vršitelj dužnosti generalnog ravnatelja BHDCA Čedomir Šušnjar rekao je da se Direkcija, pored otežanog funkcioniranja usljed pandemije, već duži vremenski period suočava i sa nedostatkom kadra.

"Ministru sam naglasio da se BHDCA suočava sa nedostatkom stručnog kadra, te da je potrebno u proceduru staviti odluku o dodatnom zapošljavanju, kao i prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji, kako bi Direkcija pratila savremene tokove u oblasti civilnog zrakoplovstva", rekao je Šušnjar.

Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović istakao je dobru suradnju i komunikaciju sa Direkcijom.

"Civilno zrakoplovstvo je oblast koja je najviše pogođena uvjetima pandemije. Usljed toga došlo je i do pada prihoda BHDCA koju je ova institucija nadomjestila određenim uštedama", rekao je ministar i dodao da je osnovna uloga Direkcije da održava dostignutu razinu sigurnosti zračnog prometa, te da joj je za to neophodna puna kadrovska i tehnička osposobljenost.