• +387 51 921-222
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Pon - Pet 08:00-16:00

Banjalučkom aerodromu produžena Potvrda aerodromskog operatora

Nakon provedene operativne inspekcije i analize dokumentacije, Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH izdala je Međunarodnom aerodromu Banja Luka Potvrdu aerodromskog operatora za javnu uporabu na neograničen vremenski period.

Tijekom postupka izdavanja Potvrde izvršena je operativna inspekcija koja je podrazumijevala detalјanu provjeru dokumentacije, svih aerodromskih službi i infrastrukture, te je konstatirano da je aerodromski operator ispunio propisane zahtjeve za javnu uporabu i utvrđena je sposobnost za sigurno izvođenje operacija, sukladno Specifikaciji uvjeta za korištenje aerodroma.

Međunarodni aerodrom Banja Luka ispunjava uvjete za aerodromski referentni kod 4D, a bit će korišten kao mjesto polijetanja i slijetanja referentnog zrakoplova tipa A320, DC 9-32, namijenjen za javnu uporabu i komercijalni promet.

Do sada je Aerodrom Banja Luka imao Potvrdu aerodromskog operatora na ograničen vremenski period. Međutim, ispunivši propisane uvjete, banjalučkom aerodromu izdata je Potvrda na neograničen vremenski period, kao što imaju i ostala tri međunarodna aerodroma u BiH.