• +387 51 921-222
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Pon - Pet 08:00-16:00

Počela primjena Pravilnika o uvjetima za izvođenje letačkih operacija dronovima

BHDCA obavještava vlasnike i operatore dronova u BiH da je danas, 25.09.2020. počela primjena Pravilnika o uvjetima za izvođenje letačkih operacija dronovima. Podsjećamo da se ovaj pravilnik primjenjuje na dronove čija masa, prije polijetanja, iznosi od 0,249 kg do 25 kg.

Ovim putem, pozivamo sve vlasnike i operatore dronova u BiH da podnesu zahtjev za upis drona u evidenciju BHDCA. Prilikom podnošenja zahtjeva za upis drona u evidenciju, vlasnik ili operator drona treba popunjen zahtjev sa prilozima da dostavi u BHDCA, nakon čega mu BHDCA, u roku od 30 dana, izdaje Potvrdu o evidenciji. OVDJE možete pogledati postupak upisa drona u evidenciju BHDCA.

Instrukciju za uplatu administrativne pristojbe možete pogledati OVDJE.

Više informacija u vezi sa polaganjem ispita iz poznavanja zrakoplovnih propisa u BiH za operatore dronova i operativnih odobrenja za radove iz zraka dronom, BHDCA će naknadno objaviti na zvaničnoj internet stranici.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..