• +387 51 921-222
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Pon - Pet 08:00-16:00

Ministar Mitrović posjetio BHDCA

Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović boravio je u radnoj posjeti Direkciji za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA) gdje je sa vršiteljem dužnosti generalnog ravnatelja Čedomirom Šušnjarom razgovarao o radu ove institucije.

Na sastanku je razgovarano o posljedicama koje je pandemija virusa Korona ostavila na zračnipromet u BiH, kao i na BHDCA.

Vršitelj dužnosti generalnog ravantelja BHDCA upoznao je, ovom prilikom ministra Mitrovića sa aktivnostima i aktualnostima u Direkciji, kao i planovima za naredni period.

„Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH će, uz puno razumijevanje nastale situacije, učiniti sve što je u njenoj nadležnosti da pomogne oporavku civilnog zrakoplovstva i zrakoplovnih subjekata u BiH“, naglasio je Šušnjar i istakao da će i sama Direkcija osjetiti određene posljedice.

Ministar Mitrović istakao je da će Direkcija, kao upravna organizacija u sastavu Ministarstva, imati njegovu podršku.

„Civilno zrakoplovstvo je, na globalnojrazini, u teškoj situaciji, pa tako i u BiH. Očekuje nas težak period, ali ćemo ga prevazići na najbezbolniji način samo uz suradnju svih subjekata u BiH, a poštujući međunarodne standarde i preporuke u ovoj oblasti“, rekao je ministar Mitrović.