• +387 51 921-222
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Pon - Pet 08:00-16:00

Veleposlanica Francuske u BiH posjetila BHDCA

Direkciju za civilno zrakoplovstvo BiH 8. 6. 2021. godine posjetila je njena ekselencija, veleposlanica Republike Francuske u BiH Christine Toudic sa suradnicama.

Ona je sa generalnim ravnateljem BHDCA Čedomirom Šušnjarom i njegovim suradnicima razgovarala na temu produžavanja Sporazuma o tehničkoj suradnji između vlasti civilnog zrakplovstva BiH i Francuske. Također, razgovarano je i o aktualnim temama u vezi sa utjecajem pandemije COVID-19 na zrakoplovnu industriju Bosne i Hercegovine, kao i čvršćem povezivanju vlasti civilnog zrakoplovstva dvije države, a u kontekstu pomoći u vezi sa primjenom Multilateralnog sporazuma o uspostavljanju zajedničke europske zrakoplovne oblasti (ECAA).

Generalni ravnatelj BHDCA zahvalio je veleposlanici Republike Francuske na dosadašnjoj suradnji koju je BHDCA ostvarila sa vlastima civilnog zrakoplovstva Republike Francuske, te istakao da bi još tješnja suradnja, posebno u oblasti jačanja ljudskih kapaciteta BHDCA, kroz trening programe i razmjenu eksperata, te studijske posjete, dovela do još pozitivnijih efekata.

Veleposlanica Republike Francuske zahvalila je generalnom ravnatelju BHDCA i suradnicima na otvorenom razgovoru i informacijama koje je dobila tijekom sastanka.