• +387 51 921-222
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Pon - Pet 08:00-16:00

BHDCA učestovala u radu ECAC Konferencije

Generalni ravnatelj BHDCA Čedomir Šušnjar učestovao je na 70. posebnom sastanku generalnih ravnatelja civilnih zrakoplovnih vlasti zemalja članica Europske konferencije za civilno zrakoplovstvo – ECAC, koji je od 26. do 28. kolovoza održan u Tirani, Albanija.

Delegacija BHDCA aktivno je učestvovala u radu konferencije i rješavanju pitanja zajedničkih prioriteta u korist zrakoplovne zajednice. Između ostalog, generalni ravnatelji zemalja članica ECAC-a razgovarali su o krizi u civilnom zrakoplovstvu izazvanoj pandemijom Korona virusa, europskim prioritetima za predstojeću ICAO konferenciju, te o strateškim ambicijama i zajedničkim stavovima zemalja članica ECAC-a na ICAO Skupštini i brojnim drugim temama u vezi sa sigurnošću letenja, zrakoplovnom sigurnošću i zaštiti okoliša.

Generalni ravnatelj BHDCA je tokom boravka u Tirani imao i više bilateralnih susreta sa predstavnicima civilnih zrakoplovnih vlasti sa kojima je razgovarao o aktualnim temama u oblasti civilnog zrakoplovstva i međusobnoj suradnji.