• +387 51 921-222
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Pon - Pet 08:00-16:00

Program olakšica u civilnom zračnom prometu BiH

Temeljem članka 17. Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i članka 106. Zakona o zrakoplovstvu Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Vijeće ministara, na 6. sjednici održanoj 16. 3. 2023. godine, donijelo je Odluku o uspostavlјanju Programa olakšica u civilnom zračnom prometu Bosne i Hercegovine čiji je sastavni dio i Program olakšica u civilnom zračnom prometu Bosne i Hercegovine.

Odluka i Program olakšica u civilnom zračnom prometu Bosne i Hercegovine objavlјeni su u „Službenom glasniku BiH“, broj 35/23 i stupaju na snagu osmog dana od dana objavlјivanja.

Olakšice u zračnom prometu predstavlјaju sustav mjera i postupaka zasnovanih na lјudskim i materijalnim potencijalima namijenjenim za pobolјšanje protoka zrakoplova, posade, putnika i tereta na međunarodnim aerodromima, osiguravajući pri tom usklađenost s relevantnim međunarodnim i domaćim zakonodavstvom.

Programom se utvrđuju državni organi, organizacije, pravna lica, operatori aerodroma, avio-prijevoznici i drugi subjekti koji sprovode Program.

Program olakšica BiH usmjerava i usklađuje interese svih subjekata uklјučenih u olakšice u zračnom prometu, npr. civilne zrakoplovne vlasti, drugih nadležnih organa vlasti, operatora aerodroma, operatora zrakoplova, korisnika usluga zračnog prometa i drugih sa cilјem unapređenja sigurne, pouzdane i održive industrije zračnog prometa.

Program olakšica u civilnom zračnom prometu BiH možete preuzeti OVDJE.