• +387 51 921-222
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Pon - Pet 08:00-16:00

BHDCA predala predsjedavanje RASARAC-om

Delegacija BHDCA predvođena generalnim ravnateljem Čedomirom Šušnjarom boravila je 20. siječnja u radnoj posjeti Agenciji za civilno zrakoplovstvo Crne Gore u Podgorici gdje je održan sastanak predstavnika zrakoplovnih vlasti dvije države. Ovom prilikom Crna Gora je  od Bosne i Hercegovine, odnosno od BHDCA preuzela godišnje predsjedavanje Regionalnim savjetodavnim komitetom za traganje i spašavanje u civilnom zrakoplovstvu (RASARAC).

Na sastanku su razmatrane dosadašnje zajedničke aktivnosti i planovi za 2022. godinu, a tim povodom predstavnici domaćina upoznali su predstavnike BHDCA o planovima tijekom njihovog predsjedavanja RASARAC komitetom. Istakli su da očekuju intenzivnu suradnju sa ostalim zemlјama članicama gdje su u planu radni skupovi ekspertskih timova, kao i sastanak Upravlјačkog tijela na razini generalnih direktora civilnih zrakoplovnih vlasti zemalјa članica Komiteta. Najvažniji cilјevi će biti unapređenje sustava traganja i spašavanja zrakoplova, podizanjem razine obučenosti i tehničke opremlјenosti kod svih subjekata koji su klјučni činioci ovog sustava.

Sastanku je, putem video veze, prisustvovao i specijalni predstavnik Europske organizacije za sigurnost zračne plovidbe (EUROCONTROL) za suradnju sa RASARAC-om.

Uz predsjedavanje, delegacija BHDCA predala je i zvaničnu zastavu RASARAC komiteta.

Povezani tekst: U Banjoj Luci održan sastanak Regionalnog savjetodavnog komiteta za traganje i spasavanje u zrakoplovstvu