• +387 51 921-222
  • Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  • Pon - Pet 08:00-16:00

Banjalučkom aerodromu produžena Potvrda aerodromskog operatora

Nakon sprovedene operativne inspekcije i analize dokumentacije, Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH izdala je Međunarodnom aerodromu Banja Luka Potvrdu aerodromskog operatora za javnu upotrebu na neograničen vremenski period.

Tokom postupka izdavanja Potvrde izvršena je operativna inspekcija koja je podrazumijevala detalјanu provjeru dokumentacije, svih aerodromskih službi i infrastrukture, te je konstatirano da je aerodromski operator ispunio propisane zahtjeve za javnu upotrebu i utvrđena je sposobnost za sigurno izvođenje operacija, u skladu sa Specifikacijom uvjeta za korištenje aerodroma.

Međunarodni aerodrom Banja Luka ispunjava uvjete za aerodromski referentni kod 4D, a biće korišten kao mjesto polijetanja i slijetanja referentnog zrakoplova tipa A320, DC 9-32, namijenjen za javnu upotrebu i komercijalni saobraćaj.

Do sada je Aerodrom Banja Luka imao Potvrdu aerodromskog operatora na ograničen vremenski period. Međutim, ispunivši propisane uvjete, banjalučkom aerodromu izdata je Potvrda na neograničen vremenski period, kao što imaju i ostala tri međunarodna aerodroma u BiH.