• +387 51 921-222
  • Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  • Pon - Pet 08:00-16:00

Ambasadorica Francuske u BiH posjetila BHDCA

Direkciju za civilno zrakoplovstvo BiH 8. 6. 2021. godine posjetila je njena ekselencija, ambasadorica Republike Francuske u BiH Christine Toudic sa saradnicama.

Ona je sa generalnim direktorom BHDCA Čedomirom Šušnjarom i njegovim saradnicima razgovarala na temu produžavanja Sporazuma o tehničkoj saradnji između vlasti civilnog zrakplovstva BiH i Francuske. Također, razgovarano je i o aktuelnim temama u vezi sa uticajem pandemije COVID-19 na zrakoplovnu industriju Bosne i Hercegovine, kao i čvršćem povezivanju vlasti civilnog zrakoplovstva dvije države, a u kontekstu pomoći u vezi sa primjenom Multilateralnog sporazuma o uspostavljanju zajedničke evropske zrakoplovne oblasti (ECAA).

Generalni direktor BHDCA zahvalio je ambasadorici Republike Francuske na dosadašnjoj saradnji koju je BHDCA ostvarila sa vlastima civilnog zrakoplovstva Republike Francuske, te istakao da bi još tješnja saradnja, posebno u oblasti jačanja ljudskih kapaciteta BHDCA, kroz trening programe i razmjenu eksperata, te studijske posjete, dovela do još pozitivnijih efekata.

Ambasadorka Republike Francuske zahvalila je generalnom direktoru BHDCA i saradnicima na otvorenom razgovoru i informacijama koje je dobila tokom sastanka.