• +387 51 921-222
  • Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  • Pon - Pet 08:00-16:00

BHDCA učestovala u radu ECAC Konferencije

Generalni direktor BHDCA Čedomir Šušnjar učestovao je na 70. posebnom sastanku generalnih direktora civilnih zrakoplovnih vlasti zemalja članica Evropske konferencije za civilno zrakoplovstvo – ECAC, koji je od 26. do 28. avgusta održan u Tirani, Albanija.

Delegacija BHDCA aktivno je učestvovala u radu konferencije i rješavanju pitanja zajedničkih prioriteta u korist zrakoplovne zajednice. Između ostalog, generalni direktori zemalja članica ECAC-a razgovarali su o krizi u civilnom zrakoplovstvu izazvanoj pandemijom Korona virusa, evropskim prioritetima za predstojeću ICAO konferenciju, te o strateškim ambicijama i zajedničkim stavovima zemalja članica ECAC-a na ICAO Skupštini i brojnim drugim temama u vezi sa sigurnošću letenja, zrakoplovnom sigurnošću i zaštiti životne sredine.

Generalni direktor BHDCA je tokom boravka u Tirani imao i više bilateralnih susreta sa predstavnicima civilnih zrakoplovnih vlasti sa kojima je razgovarao o aktuelnim temama u oblasti civilnog zrakoplovstva i međusobnoj saradnji.