BHDCA učestvuje u radu ECACA konferencije

Generalni direktor Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH Čedomir Šušnjar učestvuje u radu 71. specijalnog sastanaka generalnih direktora zrakoplovnih vlasti zemalja članica Evropske konferencije civilnog zrakoplovstva (ECAC) koji se od 25. do 27. avgusta održava u italijanskom gradu Sorentu.

Na ovom sastanku generalni direktori zrakoplovnih vlasti 44 zemlje članice ove panevropske konferencije raspravljaće o nizu pitanja vezanih za zračni saobraćaj u cilju analize sistema u Evropi, planiranja zajedničke strategije za naredne godine, zaštite životne sredine, harmonizaciji regulative i definisanja evropskih strateških prioriteta koji će biti predloženi na 41. Generalnoj skupštini ICAO, koja će biti održana u Montrealu od 27. septembra do 7. oktobra 2022. godine.

Sastanku u Sorentu prisustvuju i čelnici evropskih organizacija i institucija za civilno zrakoplovstvo. Osim plenarnоg zasjedanja, generalni direktor BHDCA imaće i niz bilateralnih susreta sa učesnicima sastanka na kojima će razgovarati o međusobnoj saradnji.


© 2021 BHDCA - Bosna i Hercegovina DIREKCIJA ZA CIVILNO ZRAKOPLOVSTVO. All rights reserved. V kozarske brigade 18, 78000 Banja Luka
Telefon: +387 51 921 222; Fax: +387 51 921 520; e-mail: bhdca@bhdca.gov.ba