• +387 51 921-222
  • Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  • Pon - Pet 08:00-16:00

Miultilateralni susret u Beogradu

Generalni direktor BHDCA Čedomir Šušnjar prisustvovao je u Beogradu, u  Direktoratu civilnog zrakoplovstva Republike Srbije, potpisivanju Memoranduma o razumijevanju i međusobnoj saradnji u zrakoplovstvu između Direktorata civilnog zrakoplovstva Republike Srbije, Agencije za civilno zrakoplovstvo Crne Gore, Agencije za civilno zrakoplovstvo Republike Sjeverne Makedonije i Generalnog direktorata civilnog zrakoplovstva Republike Turske.

Potpisivanjem ovog memoranduma ostvariće se zajednički interesi koji će se ogledati i na međunarodnom planu, prije svega u zajedničkom nastupu prema međunarodnim organizacijama u civilnom zrakoplovstvu. 

Ovim će zrakoplovne vlasti ovog dijela Evrope produbiti svoju multilateralnu saradnju sa osnovnim cilјem da se sigurnost letenja i zrakoplovna sigurnost u regionu podignu na najviši mogući nivo.

Po završetku internih procedura u Bosni i Hercegovini i Republici Albaniji, Memorandum o razumijevanju i međusobnoj saradnji će potpisati i direktori zrakoplovanih vlasti ove dvije države.

Multilateralnom susretu i potpisivanju Memoranduma prisustvovao je ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Srbije Goran Vesić, kao i predsjednik ECAC-a (Evropska konferencija civilnog zrakoplovstva) i generalni direktor civilnih zrakoplovnih vlasti Republike Italije Alesijo Kvaranta.