• +387 51 921-222
  • Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  • Pon - Pet 08:00-16:00

Kordinacijski sastanak BHDCA i BHANSA

U sjedištu BHDCA u Banjoj Luci, 28. 2. 2023. godine održan je koordinacijski sastanak rukovodstva Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA) i Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) koje su predvodili generalni direktor BHDCA Čedomir Šušnjar i direktor BHANSA Davorin Primorac.

Sastanak je organizovan u okviru redovne saradnje i koordinacije aktivnosti. Na sastanku su, između ostalog, predstavnici BHDCA podsjetili predstavnike BHANSA da je na snagu stupio Pravilnik o utvrđivanju opštih i posebnih zahtjeva za pružatelje usluga upravlјanja zračnim prometom, usluga u zračnoj plovidbi i drugih mrežnih funkcija za upravlјanje zračnim prometom, te u vezi sa tim ih upoznali sa dalјim aktivnostima, radnjama i procedurama koje proizilaze iz navedenog pravilnika.

Na sastanku je naglašena dobra međusobna saradnja i razumijevanje između BHDCA i BHANSA, a sve s cilјem održavanja visokog nivoa sigurnosti letenja na zadovolјstvo svih korisnika zračnog prostora, kao i unapređenja regulatornog okvira i procedura u vezi sa korištenjem zračnog prostora.