• +387 51 921-222
  • Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  • Pon - Pet 08:00-16:00

BHDCA u posjeti aerodromima u Mostaru i Sarajevu

U okviru posjeta međunarodnim aerodromima u Bosni i Hercegovini, delegacija BHDCA prevođena generalnim direktorom Čedomirom Šušnjarom, u prethodna dva dana, razgovarala je sa upravama Međunarodne zračne luke-aerodroma Mostar i Međunarodnog aerodroma Sarajevo koje su predvodili Marko Đuzel, direktor mostarskog aerodroma i Alan Bajić, direktor sarajevskog aerodroma.

Teme sastanka bile su poboljšanje saradnje između BHDCA kao civilne zrakoplovne uprave i operatora aerodroma, primjena Zakona o zrakoplovstvu BiH i podzakonskih akata koji se odnose na oblast djelovanja aerodroma, te primjeni Odluke o visini naknade koju plaća operater zrakoplova po prevezenom putniku i toni prevezene robe i drugim važnim pitanjima iz oblasti sigurnosti letenja i zrakoplovne sigurnosti na aerodromima.

Na sastancima su predstavnici uprave ova dva aerodroma upoznali delegaciju BHDCA o izazovima sa kojima se susreću u svom poslovanju, ali i projektima koje su realizirali u proteklom periodu, te planovima koji ih očekuju.

Rukovodstvo BHDCA će u narednom periodu obići i razgovarati sa upravama i druga dva međunarodna aerodroma u BiH, u Banjoj Luci i Tuzli.