• +387 51 921-222
  • Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  • Pon - Pet 08:00-16:00

Ministar Mitrović u posjeti Direkciji

Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović posjetio je danas Direkciju za civilno zrakoplovstvo BiH gdje je sa vršiteljem dužnosti generalnog direktora Čedomirom Šušnjarom razgovarao o aktuelnim temama i aktivnostima Direkcije.

Na sastanku je razgovarano o Izvještaju o radu BHDCA za 2020. godinu, kao i aktivnostima, rizicima i izazovima u realizaciji Programa rada BHDCA za 2021. godinu.

Vršitelj dužnosti generalnog direktora BHDCA Čedomir Šušnjar rekao je da se Direkcija, pored otežanog funkcioniranja usljed pandemije, već duži vremenski period suočava i sa nedostatkom kadra.

"Ministru sam naglasio da se BHDCA suočava sa nedostatkom stručnog kadra, te da je potrebno u proceduru staviti odluku o dodatnom zapošljavanju, kao i prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, kako bi Direkcija pratila savremene tokove u oblasti civilnog zrakoplovstva", rekao je Šušnjar.

Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović istakao je dobru saradnju i komunikaciju sa Direkcijom.

"Civilno zrakoplovstvo je oblast koja je najviše pogođena uvjetima pandemije. Usljed toga došlo je i do pada prihoda BHDCA koju je ova institucija nadomjestila određenim uštedama", rekao je ministar i dodao da je osnovna uloga Direkcije da održava dostignuti nivo sigurnosti zračnog prometa, te da joj je za to neophodna puna kadrovska i tehnička osposobljenost.