• +387 51 921-222
  • Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  • Pon - Pet 08:00-16:00

Seminar za instruktore letenja

Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA) organizovati će 23. i 24. septembra 2020. godine, u sjedištu BHDCA u Banjoj Luci, seminar osvježavanja znanja za instruktore letenja (FI/IRI) s cilјem ispunjenja jednog od uslova za produženje ovlaštenja i pripreme odgovornih lica u organizacijama za obuku letačkog osoblјa za proces usklađivanja sa odredbama Pravilnika o utvrđivanju tehničkih zahtjeva i upravnih postupaka u vezi sa letačkim osoblјem u civilnom zrakoplovstvu ("Službeni glasnik BiH", broj: 4/18).

Cilј seminara je upoznavanje instruktora letenja (FI/IRI) s pravima, obavezama i zadacima u okviru sistema licenciranja letačkog osoblјa, kao i standardizacije rada instruktora i ovlaštenih ATO.

Troškove organizacije seminara, angažovanje predavača i pripreme materijala snosi BHDCA, dok ostale troškove snose sami učesnici seminara.

Zbog pandemije korona virusa, svi učesnici seminara dužni su da se pridržavaju epidemioloških preporuka i naredbi koje su utvrđene od strane nadležnih epidemioloških službi koje se primjenjuju na teritoriji grada Banja Luka.

S cilјem adekvatnog planiranja organizacije seminara potrebno je da, najkasnije do 18.09.2020. godine, potvrdite prisustvo na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na telefon, broj: 051/921-222.

Okvirni program seminara možete pogledati OVDJE.