• +387 51 921-222
  • Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  • Pon - Pet 08:00-16:00

Poziv na radionicu za korisnike zračnog prostora

Direkcija za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA), Komitet za upravlјanje zračnim prostorom BiH i Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA), organizirati će radionicu za korisnike zračnog prostora koja će se održati 26. 3. 2022. godine (subota) u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu, „Plava sala“ s početkom u 11.00 sati.

Cilј radionice je upoznavanje korisnika zračnog prostora sa funkcijama upravlјanja zračnim prostorom – ASM (Airspace Managment) u zračnom prostoru Bosne i Hercegovine.

Za radionicu je predviđen slјedeći dnevni red:

1. Stanje sigurnosti letenja u oblasti generalnog i sportskog zrakoplovstva u BiH;
2. Implementacija reorganizacije zračnog prostora BiH TMA/CTR;
3. Jedinica za upravljanje zračnim prostorom BiH i AMC portal;
4. Uporeba dronova u zračnom prostoru BiH i uticaj na sigurnost letenja;
5. Razno.

Svi zainteresirani mogu predložiti dodatne tačke dnevnog reda najkasnije do 18. 3. 2022. godine.

S cilјem adekvatnog planiranja aktivnosti u okviru procesa organizacije radionice, pozivamo zainteresirane da potvrde prisustvo na radionici najkasnije do 22. 3. 2022. godine na email adrese: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili telefonom na broj: 036/446-225.

Za korisnike zračnog prostora BiH koji ne budu mogli sudjelovati na radionici u Pralamenarnoj  skupštini BiH, biti će osigurano online praćenje iste, uz korištenje CISCO Webex aplikacije, a link za priključenje radionici korisnicima će biti poslat posebnom email porukom.