• +387 51 921-222
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 08:00-16:00

Бањалучком аеродрому продужена Потврда аеродромског оператора

Након спроведене оперативне инспекције и анализе документације, Дирекција за цивилно ваздухопловство БиХ издала је Међународном аеродрому Бања Лука Потврду аеродромског оператора за јавну употребу на неограничен временски период.

Током поступка издавања Потврде извршена је оперативна инспекција која је подразумијевала детаљану провјеру документације, свих аеродромских служби и инфраструктуре, те је констатовано да је аеродромски оператор испунио прописане захтјеве за јавну употребу и утврђена је способност за безбједно извођење операција, у складу са Спецификацијом услова за кориштење аеродрома.

Међународни aеродром Бања Лука испуњава услове за аеродромски референтни код 4D, а биће кориштен као мјесто полијетања и слијетања референтног ваздухоплова типа A320, DC 9-32, намијењен за јавну употребу и комерцијални саобраћај.

До сада је Аеродром Бања Лука имао Потврду аеродромског оператора на ограничен временски период. Међутим, испунивши прописане услове, бањалучком аеродрому издата је Потврда на неограничен временски период, као што имају и остала три међународна аеродрома у БиХ.