• +387 51 921-222
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 08:00-16:00

Почела примјена Правилника о условима за извођење летачких операција дроновима

BHDCA обавјештава власнике и операторе дронова у БиХ да је данас, 25.09.2020. почела примјена Правилника о условима за извођење летачких операција дроновима. Подсјећамо да се овај правилник примјењује на дронове чија маса, прије полијетања, износи од 0,249 kg до 25 kg.

Овим путем, позивамо све власнике и операторе дронова у БиХ да поднесу захтјев за упис дрона у евиденцију BHDCA. Приликом подношења захтјева за упис дрона у евиденцију, власник или оператор дрона треба попуњен захтјев са прилозима да достави у BHDCA, након чега му BHDCA, у року од 30 дана, издаје Потврду о евиденцији. ОВДЕ можете погледати поступак уписа дрона у евиденцију BHDCA.

Инструкцију за уплату административне таксе можете погледати ОВДЕ.

Више информација у вези са полагањем испита из познавања ваздухопловних прописа у БиХ за операторе дронова и оперативних одобрења за радове из ваздуха дроном, BHDCA ће накнадно објавити на званичној интернет страници.

За све додатне информације можете се обратити на e-mail адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..