• +387 51 921-222
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 08:00-16:00

Одржана вјежба “Потрага 20”

 

На основу Споразума о сарадњи за потребе трагања и спасавања између BHDCA и Министарства одбране БиХ, у сриједу 9. 9. 2020. године одржана је вејжба “Потрага 20” чији циљ је био провјера спремности дежурних хеликоптерских јединица Оружаних снага БиХ и дежурног особља Спасилачко-координационог центра (RCC) у случају потраге и спасавања приликом ваздухопловне несреће.

У вјежби су учествовала два хеликоптера из 1. и 2. Хеликоптерског сквадрона смјештених у Маховљанима и Рајловцу са опремљеним посадама, спасиоцима и неопходном опремом. Овом приликом извршена је провјера процедура службе трагања и спасавања у случају ваздухопловне несреће.

По окончању вјежбе, представници Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ (BHDCA), Оружаних снага БиХ, и Спасилачко-координационог центра Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби (BHANSA) извршили су анализу вјежбе и заједнички констатовали да је успјешно спроведена и да су испоштоване све процедуре, те да није било угрожавања безбједности летења, а исказана је и добра координација и комуникација свих служби.