• +387 51 921-222
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 08:00-16:00

Министар Митровић посјетио BHDCA

Министар комуникација и транспорта БиХ Војин Митровић боравио је у радној посјети Дирекцији за цивилно ваздухопловство БиХ (BHDCA) гдје је са вршиоцем дужности генералног директора Чедомиром Шушњаром разговарао о раду ове институције.

На састанку је разговарано о посљедицама које је пандемија вируса Корона оставила на ваздушни саобраћај у БиХ, као и на BHDCA.

Вршилац дужности генералног директора BHDCA упознао је, овом приликом министра Митровића са активностима и актуелностима у Дирекцији, као и плановима за наредни период.

„Дирекција за цивилно ваздухопловство БиХ ће, уз пуно разумијевање настале ситуације, учинити све што је у њеној надлежности да помогне опоравку цивилног ваздухопловства и ваздухопловних субјеката у БиХ“, нагласио је Шушњар и истакао да ће и сама Дирекција осјетити одређене посљедице.

Министар Митровић истакао је да ће Дирекција, као управна организација у саставу Министарства, имати његову подршку.

„Цивилно ваздухопловство је, на глобалном нивоу, у тешкој ситуацији, па тако и у БиХ. Очекује нас тежак период, али ћемо га превазићи на најбезболнији начин само уз сарадњу свих субјеката у БиХ, а поштујући међународне стандарде и препоруке у овој области“, рекао је министар Митровић.