• +387 51 921-222
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 08:00-16:00

Забрањен улазак у БиХ странцима из подручја са интензивном трансмисијом корона вируса

Савјет министара БиХ одржао је 4. ванредну, телефонску сједницу на којој је, на приједлог  Министарства безбједности БиХ, донесена Одлука о прописивању додатних услова за улазак странаца у Босну и Херцеговину.

Одлуком се прописују додатни услови за улазак странаца у Босну и Херцеговину, који се односе на забрану уласка странаца који долазе са одређених подручја са интензивном трансмисијом корона вируса, а ради спречавања ширења и сузбијања заразних болести, односно корона вируса – COVID-19, као  и  посједовање одређене врсте путне исправе.

Забрањује се улазак страним држављанима који улазе у Босну и Херцеговину са подручја са интензивном трансмисијом корона вируса, а посебно из: провинција НР Кине (Вухан), Јужне Кореје, Јапана, Италије, Ирана, Француске, Румуније, СР Њемачке, Аустрије, Шпаније, Швајцарске и Белгије.

Странац може ући у Босну и Херцеговину искључиво са важећим пасошем, а страном држављанину којем се забрањује улазак на територију Босне и Херцеговине Гранична полиција БиХ, на захтјев странца, издаје рјешење о одбијању уласка у складу са Законом о странцима.

Савјет министара БиХ задужио је Министарство иностраних послова БиХ да о реализацији ове одлуке обавијести дипломатско-конзуларна представништва. Одлука ступа на снагу даном доношења и објављује се у „Службеном гласнику БиХ“.

Извор: Савјет министара БиХ