• +387 51 921-222
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 08:00-16:00

Амбасадорка Француске у БиХ посјетила BHDCA

Дирекцију за цивилно ваздухопловство БиХ 8. 6. 2021. године посјетила је њена екселенција, амбасадорка Републике Француске у БиХ Christine Toudic са сарадницама.

Она је са генералним директором BHDCA Чедомиром Шушњаром и његовим сарадницима разговарала на тему продужавања Споразума о техничкој сарадњи између власти цивилног ваздухпловства БиХ и Француске. Такође, разговарано је и о актуелним темама у вези са утицајем пандемије COVID-19 на ваздухопловну индустрију Босне и Херцеговине, као и чвршћем повезивању власти цивилног ваздухопловства двије државе, а у контексту помоћи у вези са примјеном Мултилатералног споразума о успостављању заједничке европске ваздухопловне области (ECAA).

Генерални директор BHDCA захвалио је амбасадорки Републике Француске на досадашњој сарадњи коју је BHDCA остварила са властима цивилног ваздухопловства Републике Француске, те истакао да би још тјешња сарадња, посебно у области јачања људских капацитета BHDCA, кроз тренинг програме и размјену експерата, те студијске посјете, довела до још позитивнијих ефеката.

Амбасадорка Републике Француске захвалила је генералном директору BHDCA и сарадницима на отвореном разговору и информацијама које је добила током састанка.