• +387 51 921-222
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 08:00-16:00

Састанак у вези са имплементацијом GRF

У складу са планираним активностима у вези са имплементациом Глобалног обрасца за извјештавање (Global Reporting Format - GRF), Дирекција за цивилно ваздухопловство БиХ (BHDCA) организовала је састанак са представницима Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ (BHANSA) и представницима сва четири међународна аеродрома у БиХ - Сарајево, Бања Лука, Тузла и Мостар.

На састанку су представници BHANSA-e и међународних аеродрома презентовали све до сада извршене активности и представили план и динамику извршења преосталих активности, укључујући и почетак примјене GRF 12. 8. 2021. године, све до његове потпуне имплементације на дан 4. 11. 2021. године, а узимајући у обзир План имплементације који је израдио Тим за припрему примјене Глобалног извјештајног обрасца (GRF) за процјену и извјештавање о стању површине полетно-слетне стазе у Босни и Херцеговини.

Global Reporting Format (GRF) је нова ICAO методологија за процjену и извjештавање о стању површине полетно-слетне стазе која омогућава усклађену процjену и извjештавање о стању површине полетно-слетне стазе и побољшану процjену летачке посаде о перформансама полијетања и слијетања ваздухоплова.