• +387 51 921-222
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 08:00-16:00

BHDCA предала предсједавање RASARAC-ом

Делегација BHDCA предвођена генералним директором Чедомиром Шушњаром боравила је 20. јануара у радној посјети Агенцији за цивилно ваздухопловство Црне Горе у Подгорици гдје је одржан састанак представника ваздухопловних власти двије државе. Овом приликом Црна Гора је  од Босне и Херцеговине, односно од BHDCA преузела годишње предсједавање Регионалним савјетодавним комитетом за трагање и спашавање у цивилном ваздухопловству (RASARAC).

На састанку су разматране досадашње заједничке активности и планови за 2022. годину, а тим поводом представници домаћина упознали су представнике BHDCA о плановима током њиховог предсједавања RASARAC комитетом. Истакли су да очекују интензивну сарадњу са осталим земљама чланицама гдје су у плану радни скупови експертских тимова, као и састанак Управљачког тијела на нивоу генералних директора цивилних ваздухопловних власти земаља чланица Комитета. Најважнији циљеви биће унапређење система трагања и спашавања ваздухоплова, подизањем нивоа обучености и техничке опремљености код свих субјеката који су кључни чиниоци овог система.

Састанку је, путем видео везе, присуствовао и специјални представник Европске организације за безбједност ваздушне пловидбе (EUROCONTROL) за сарадњу са RASARAC-ом.

Уз предсједавање, делегација BHDCA предала је и званичну заставу RASARAC комитета.

Повезани текст: У Бањој Луци одржан састанак Регионалног савјетодавног комитета за трагање и спасавање у ваздухопловству