BHDCA учествује у раду ECAC конференције

Генерални директор Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ Чедомир Шушњар учествује у раду 71. специјалног састанака генералних директора ваздухопловних власти земаља чланица Европске конференције цивилног ваздухопловства (ECAC) који се од 25. до 27. августа одржава у италијанском граду Соренту.

На овом састанку генерални директори ваздухопловних власти 44 земље чланице ове паневропске конференције расправљаће о низу питања везаних за ваздушни саобраћај у циљу анализе система у Европи, планирања заједничке стратегије за наредне године, заштите животне средине, хармонизацији регулативе и дефинисања европских стратешких приоритета који ће бити предложени на 41. Генералној скупштини ICAO, која ће бити одржана у Монтреалу од 27. септембра до 7. октобра 2022. године.

Састанку у Соренту присуствују и челници европских организација и институција за цивилно ваздухопловство. Осим пленарног засједања, генерални директор BHDCA имаће и низ билатералних сусрета са учесницима састанка на којима ће разговарати о међусобној сарадњи.


© 2021 BHDCA - Босна и Херцеговина ДИРЕКЦИЈА ЗА ЦИВИЛНО ВАЗДУХОПЛОВСТВО. All rights reserved. V козарске бригаде 18, 78000 Бања Лука
Телефон: +387 51 921 222; Fax: +387 51 921 520; e-mail: bhdca@bhdca.gov.ba