• +387 51 921-222
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 08:00-16:00

Мултилатерални сусрет у Београду

Генерални директор BHDCA Чедомир Шушњар присуствовао је у Београду, у  Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, потписивању Меморандума о разумијевању и међусобној сарадњи у ваздухопловству између Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, Агенције за цивилно ваздухопловство Црне Горе, Агенције за цивилно ваздухопловство Републике Сјеверне Македоније и Генералног директората цивилног ваздухопловства Републике Турске.

Потписивањем овог меморандума оствариће се заједнички интереси који ће се огледати и на међународном плану, прије свега у заједничком наступу према међународним организацијама у цивилном ваздухопловству. 

Овим ће ваздухопловне власти овог дијела Европе продубити своју мултилатералну сарадњу са основним циљем да се безбједност летења и ваздухопловна безбједност у региону подигну на највиши могући ниво.

По завршетку интерних процедура у Босни и Херцеговини и Републици Албанији, Меморандум о разумијевању и међусобној сарадњи потписаће и директори ваздухоплованих власти ове двије државе.

Мултилатералном сусрету и потписивању Меморандума присуствовао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Горан Весић, као и предсједник ECAC-а (Европска конференција цивилног ваздухопловства) и генерални директор цивилних ваздухопловних власти Републике Италије Алесијо Кваранта.