• +387 51 921-222
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 08:00-16:00

Значај одрживих ваздухопловних горива

У просторијама Регионалне канцеларије BHDCA у Сарајеву, 28. и 29. септембра одржана је обука нa тему одрживих ваздухопловних горива коју је, у сарадњи са BHDCA, одржао César Velarde Catolfi-Salvoni, стручњак за климатске промјене Европске конференције за цивилно ваздухопловство (ECAC).

Циљ обуке је упознавање о томе шта су одржива ваздухопловна горива и који су њихови бенефити, политика ЕУ у вези са одрживим ваздухопловним горивима, те развој националне стратегије о одрживим ваздухопловним горивима. Ова обука је и својеврсна припрема за предстојећу конференцију на тему одрживих ваздухопловних горива (CAAF/3) у организацији Међународне организације за цивилно ваздухопловство (ICAO) у новембру 2023. године.

Осим представника BHDCA, обуци су присуствовали и представници Министарства комуникација и транспорта БиХ, Министарства спољне трговине и економских односа БиХ, те представници четири међународна аеродрома у БиХ, као и представници Одсјека за саобраћај Факултета за саобраћај и комуникакције Универзитета у Сарајеву.