• +387 51 921-222
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 08:00-16:00

Позив на радионицу за кориснике ваздушног простора

Дирекција за цивилно ваздухопловство Босне и Херцеговине (BHDCA), Комитет за управљање ваздушним простором БиХ и Агенција за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ (BHANSA) организоваће радионицу за кориснике ваздушног простора која ће се одржати 26. 3. 2022. гододине (субота) у згради Парламентарне скупштине БиХ у Сарајеву, „Плава сала“ с почетком у 11.00 часова.

Циљ радионице је упознавање корисника ваздушног простора са функцијама управљања ваздушним простором – ASM (Airspace Managment) у ваздушном простору Босне и Херцеговине.

За радионицу је предвиђен сљедећи дневни ред:

1. Стање безбједности летења у области генералног и спортског ваздухопловства у БиХ;
2. Имплементација реорганизације ваздушног простора БиХ TMA/CTR;
3. Јединица за управљање ваздушним простором БиХ и AMC портал;
4. Упореба дронова у ваздушном простору БиХ и утицај на безбједност летења;
5. Разно.

Сви заинтересовани могу предложити додатне тачке дневног реда најкасније до 18. 3. 2022. године.

С циљем адекватног планирања активности у оквиру процеса организације радионице, позивамо заинтересоване да потврде присуство на радионици најкасније до 22. 3. 2022. године на email адресе: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или телефоном на број: 036/446-225.

За кориснике ваздушног простора БиХ који не буду могли присуствовати радионици у Парламенарној скупштини БиХ, биће обезбијеђено online праћење исте, уз кориштење CISCO Webex апликације, а линк за прикључење радионици биће послат корисницима посебном email поруком.