• +387 51 921-222
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 08:00-16:00

BHDCA активно учествује у раду RASARAC

Делегација BHDCA коју су чинили генерални директор Чедомир Шушњар и замјеник генералног директора Марин Распудић учествовала је у Охриду, у Сјеверној Македонији, на редовној годишњој конференцији Регионалног савјетодавног комитетa за трагање и спасавање у цивилном ваздухопловству (RASARAC).

У оквиру конференције, између осталог,  одржана је церемонија потписивања Споразума о сарадњи и координацији у трагању и спасавању у ваздухопловству између Републике Србије, Републике Северне Македоније, Републике Црне Горе и Републике Словеније.

Регионални савјетодавни комитет за трагање и спасавање у цивилном ваздухопловству основан је 2016. године, са циљем да се унаприједи регионална сарадња у области трагања и спасавања у цивилном ваздухопловству и испуне стандарди и препоручене праксе које је усвојила Међународна организација за цивилно ваздухопловство (ICAO).

У раду овог комитета тренутно учествује 10 земаља – Босна и Херцеговина, Србија, Сјеверна Македонија, Словачка, Словенија, Црна Гора, Хрватска, Бугарска, Мађарска и Чешка, као и кровне организације у цивилном ваздухопловству - Европска организација за безбједност ваздушне пловидбе (EUROCONTROL) и ICAO.