• +387 51 921-222
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 08:00-16:00

Координациони састанак BHDCA и BHANSA

У сједишту BHDCA у Бањој Луци, 28. 2. 2023. године одржан је координациони састанак руководства Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ (BHDCA) и Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ (BHANSA) које су предводили генерални директор BHDCA Чедомир Шушњар и директор BHANSA Даворин Приморац.

Састанак је организован у оквиру редовне сарадње и координације активности. На састанку су, између осталог, представници BHDCA подсјетили представнике BHANSA да је на снагу ступио Правилник о утврђивању општих и посебних захтјева за пружаоце услуга управљања ваздушним саобраћајем, услуга у ваздушној пловидби и других мрежних функција за управљање ваздушним саобраћајем, те у вези са тим их упознали са даљим активностима, радњама и процедурама које произилазе из наведеног правилника.

На састанку је наглашена добра међусобна сарадња и разумијевање између BHDCA и BHANSA, а све с циљем одржавања високог нивоа безбједности летења на задовољство свих корисника ваздушног простора, као и унапређења регулаторног оквира и процедура у вези са коришћењем ваздушног простора.