• +387 51 921-222
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 08:00-16:00

BHDCA у посјети аеродромима у Мостару и Сарајеву

У оквиру посјета међународним аеродромима у Босни и Херцеговини, делегација BHDCA превођена генералним директором Чедомиром Шушњаром, у претходна два дана, разговарала је са управама Међународне зрачне луке-аеродрома Мостар и Међународног аеродрома Сарајево које су предводили Марко Ђузел, директор мостарског аеродрома и Алан Бајић, директор сарајевског аеродрома.

Теме састанка биле су побољшање сарадње између BHDCA као цивилне ваздухопловне управе и оператора аеродрома, примјена Закона о ваздухопловству БиХ и подзаконских аката који се односе на област дјеловања аеродрома, те примјени Одлуке о висини накнаде коју плаћа оператер ваздухоплова по превезеном путнику и тони превезене робе и другим важним питањима из области безбједности летења и ваздухопловне безбједности на аеродромима.

На састанцима су представници управе ова два аеродрома упознали делегацију BHDCA о изазовима са којима се сусрећу у свом пословању, али и пројектима које су реализовали у протеклом периоду, те плановима који их очекују.

Руководство BHDCA ће у наредном периоду обићи и разговарати са управама и друга два међународна аеродрома у БиХ, у Бањој Луци и Тузли.