• +387 51 921-222
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 08:00-16:00

Програм олакшица у цивилном ваздушном саобраћају БиХ

На основу члана 17. Закона о Савјету министара Босне и Херцеговине и члана 106. Закона о ваздухопловству Босне и Херцеговине, на приједлог Министарства комуникација и транспорта Босне и Херцеговине, Савјет министара, на 6. сједници одржаној 16. 3. 2023. године, донио је Одлуку o успостављању Програма олакшица у цивилном ваздушном саобраћају Босне и Херцеговине чији је саставни дио и Програм олакшица у цивилном ваздушном саобраћају Босне и Херцеговине.

Одлука и Програм олакшица у цивилном ваздушном саобраћају Босне и Херцеговине објављени су у „Службеном гласнику БиХ“, број 35/23 и ступају на снагу осмог дана од дана објављивања.

Олакшице у ваздушном саобраћају представљају систем мјера и поступака заснованих на људским и материјалним потенцијалима намијењеним за побољшање протока ваздухоплова, посаде, путника и терета на међународним aеродромима, обезбјеђујући при том усклађеност с релевантним међународним и домаћим законодавством.

Програмом се утврђују државни органи, организације, правна лица, оператори аеродрома, авио-превозници и други субјекти који спроводе Програм.

Програм олакшица БиХ усмјерава и усклађује интересе свих субјеката укључених у олакшице у ваздушном саобраћају, нпр. цивилне ваздухопловне власти, других надлежних органа власти, оператора аеродрома, оператора ваздухоплова, корисника услуга ваздушног саобраћаја и других са циљем унапређења безбједне, поуздане и одрживе индустрије ваздушног саобраћаја.

Програм олакшица у цивилном ваздушном саобраћају БиХ можете преузети ОВДЕ.